Recept ajánló

Camembert sajtos tészta

Panni
Panni
Camembert sajtos tészta

A mai receptjavaslatom az olaszos ízek kedvelőinek szól, de valójában mindenki kipróbálhatja, aki szereti az igazán finom és laktató tészta féléket.
Próbáljátok ki és meglátjátok, hogy milyen ínyenc egytálétel készíthető mindössze néhány hozzávalóból is :)

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  1. Első lépésként feltettem vizet főni a tésztának.
  2. Majd paradicsomokat ketté vágtam, teflon serpenyőbe raktam a Camembert sajttal együtt és meglocsoltam az olívaolajjal.
  3. Ezútán fedőt raktam rá és alacsony lángon addig melegítettem, amíg sajt elolvad és a paradicsom is szépen megpuhul.
  4. Közben a felforró vízbe betelettem a tésztát, hogy kezdjen puhára főni.
  5. Ezután visszatértem a paradicsomos sajthoz és ekkor adtam hozzá fokozatos keverés mellett a tejszínt, a fokhagymát és a spenótot.
  6. A félkész szószt ízlés szerint sóztam, borsoztam. Mi kicsit fűszeresebben szeretjük, ezért óvatosan érdemes kóstolni közben, hogy elérjük a kívánt ízeket.
  7. Közben folyamatosan tovább melegítettem és kevertem közben, amikor pedig elérte a krémes állagot hozzáadtam az időközben kifőtt tésztát is.
  8. Végül az egészet egy kicsit együtt összemelegítettem és máris tálalható a végeredmény!


Jó étvágyat hozzá!