Recept ajánló

Epres morzsasüti

Panni
Panni
Epres morzsasüti

Itt az eperszezon!!!
Használjuk ki és süssünk valami igazán finomat, aminek lehetetlen ellenállni.
Próbáljátok csak ki, majd meglátjátok. Csak arra figyeljetek, hogy az elsőre rengetegnek gondolt mennyiség is nehogy túl kevés legyen és aztán megorroljon a család, mert ebből a sütiből eleget sütni, szinte lehetetlen ;)

Hozzávalók az alaphoz:

A töltelékhez:

Morzsatető:

 

Elkészítés

  1. Első lépésként kímértem a hozzávalókat az alaphoz.
  2. Ezután kimért összetevőke rögtön jó alaposan össze is gyúrtam.
  3. Majd előkerestem sütőformát és az alját kivajaztam és liszttel megszórtam
  4. Ezt követően az összegyúrt masszát a sütőformába aljába nyomkodtam
  5. Most következett a töltelék elkészítése, amelyhez elsőként az epreket megmostam és felkockáztam, majd hozzáadtam a cukrot és a keményítőt.
  6. Ezután a morzsatető hozávalóit is kimértem és egy másik edényben szintén összenyokodtam hogy morzsás állagú legyen a végeredmény.
  7. Végül a sütőformában lévő masszára szépen rétegezve ráöntöttem az epres tölteléket és arra pedig a morzsás réteget terítettem.
  8. Ezután a sütit 180°C-on 50 perc alatt készre sütöttem.


Jó étvágyat hozzá!