Recept ajánló

Citromos pöffeteg

Panni
Panni
Citromos pöffeteg

Itt az eperszezon!!!
Használjuk ki és süssünk valami igazán finomat, aminek lehetetlen ellenállni.
Próbáljátok csak ki, majd meglátjátok. Csak arra figyeljetek, hogy az elsőre rengetegnek gondolt mennyiség is nehogy túl kevés legyen és aztán megorroljon a család, mert ebből a sütiből eleget sütni, szinte lehetetlen ;)

Hozzávalók az alaphoz:

 

Elkészítés

  1. Első lépésként A hozzávalókat kimértem egy tálba
  2. Majd felolvasztottam a margarint és lereszeltem a citrom héját , illetve a citrom levét is hozzáadtam.
  3. Ezután alaposan elkervertem az egészet - Ne tévesszen meg, hogy elsőre egy lágy masszát kapunk, ez így lesz, jó nem kell tőle megijedni ;)
  4. Most kb ~egy óra hosszára letakarva beraktam a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízei és masszává sűrűsödjön.
  5. Amikor letelt az idő kivettem a hűtőből és gombócokat formáztam az időközben masszává összállt tésztából.
  6. Ezután a gombócokat porcukorba forgattam és egy sütőpapiros tepsire helyeztem.
  7. Végül 180 °C-on, nagyjából tíz percig sütöttem. - Mondanom sem kell, hogy az illata már sütés közben isteni finom citromos, gyakorlatilag belengte az egész lakást. Ha vannak szomszédaitok, nos erre tuti át fognak jönni vendégségbe ;)
  8. Ha kihült már fogyasztható is, kívül roppanós, belül pedig omlós, puha lesz az eredmény.


Jó étvágyat hozzá!