Recept ajánló

Epres kókuszkocka

Panni
Panni
Epres kókuszkocka

Mondtam már, hogy itt az epreszezon? És sajnos nem tart örökké :( viszont, ha már épp benne vagyunk, használjuk ki és fogyasszunk annyi epret, amennyit csak tehetünk. Számomra ez az egyik legfinomabb gyümölcs és minden alkalmat megragadok, hogy hozzájussak :) Ezúttal egy klasszikus sütit, a kókuszkockát fogjuk megbolondítani eperrel, ez nálunk családi kedvenc! Remélem, ha kipróbáljátok, nálatok is nagy sikert arat majd ez az exrtán gyümölcsös finomság ;)

Hozzávalók

 

A tésztához:

 

A bevonáshoz:

 

Elkészítés

  1. Első lépésként a tészta hozzávalóit kimértem
  2. Majd margaint megolvasztottam és a tészta hozzávalóihoz öntöttem és az egészet egynemű tésztává kevertem.
  3. Ezután sütőpapiros tepsibe öntöttem és 180°C-on, 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
  4. Sütés után kivettem a tepsiből és hagytam kihülni. Amíg kihűlt, addig elkészítettem az eperszószt.
  5. Ehhez először is minden hozzávalót kimértem egy lábosba, és az epret leturmixoltam.
  6. Majd addig főztem amíg szépen besűrűsödött.
  7. Ezután a kihült tésztát kis kockákra vágtam, megkentem eperlekvárral és párosával összeforgattam őket (úgy, hogy a képződő kis kockák közepén végül egy epercsík látszódjon)
  8. Majd egy-egy ilyen lekváros kockát beleforgattam a meleg eperszószba, majd pedig beleforgattam a kókuszreszelékbe is.
  9. Végül hagytam nagyjábók 1-2 órát állni hogy a piskóta szépen magába szívja az epret.

Mindössze ennyi, kész is vagyunk, eper és kókusz fantasztikus párosítás ;)

Jó étvágyat hozzá!