Mondtam már, hogy itt az epreszezon? És sajnos nem tart örökké :( viszont, ha már épp benne vagyunk, használjuk ki és fogyasszunk annyi epret, amennyit csak tehetünk. Számomra ez az egyik legfinomabb gyümölcs és minden alkalmat megragadok, hogy hozzájussak :) Ezúttal egy klasszikus sütit, a kókuszkockát fogjuk megbolondítani eperrel, ez nálunk családi kedvenc! Remélem, ha kipróbáljátok, nálatok is nagy sikert arat majd ez az exrtán gyümölcsös finomság ;)

Hozzávalók
A tésztához:
A bevonáshoz:
-
500 g eper
-
-
50 ml víz
-
1 db citrom leve
-
Elkészítés
-
Első lépésként a tészta hozzávalóit kimértem
-
Majd margaint megolvasztottam és a tészta hozzávalóihoz öntöttem és az egészet egynemű tésztává kevertem.
-
Ezután sütőpapiros tepsibe öntöttem és 180°C-on, 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
-
Sütés után kivettem a tepsiből és hagytam kihülni. Amíg kihűlt, addig elkészítettem az eperszószt.
-
Ehhez először is minden hozzávalót kimértem egy lábosba, és az epret leturmixoltam.
-
Majd addig főztem amíg szépen besűrűsödött.
-
Ezután a kihült tésztát kis kockákra vágtam, megkentem eperlekvárral és párosával összeforgattam őket (úgy, hogy a képződő kis kockák közepén végül egy epercsík látszódjon)
-
Majd egy-egy ilyen lekváros kockát beleforgattam a meleg eperszószba, majd pedig beleforgattam a kókuszreszelékbe is.
-
Végül hagytam nagyjábók 1-2 órát állni hogy a piskóta szépen magába szívja az epret.
Mindössze ennyi, kész is vagyunk, eper és kókusz fantasztikus párosítás ;)
Jó étvágyat hozzá!




