A hétvégi reggelik elengedhetetlen eleme ez az édes, gyümölcsös gofri. Legalábbis nálunk ;) ... Mondanom sem kell, hogy az apróságok mennyire odavannak ezért a reggeli lakomáért! Tedd te is különlegessé a hétvégi reggeleket evvel az isteni gofri recepttel. Készíts hozzá egy frissítő limonádét, és máris jól kezdődik a napod, majd meglátod ;)
Elkészítés:
- Első lépésként melegítsük elő a gofri-sütőt, magas fokozatra
- Majd egy közepes tálban jó alaposan keverjük össze a lisztet, a zabpehelylisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, vagyis a száraz alapanyagokat
- Ezután egy másik tálban verjük fel a tojást
- A felrvert tojáshoz aztán keverjük hozzá az olvasztott vajat, a tejet, a vaníliát és a mézet, vagyis a nedves összetevőket
- Ha mindevvel megvagyunk, akkor most öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és óvatosan keverjük össze őket, addig amíg lágy tésztává sűrűsödik a masszánk
- Ha a tészta szép homogénné alakult, akkor keverjük bele az áfonyát is, ügyelve arra, hogy ne törjük össze a gyümölcsöket
- Következő lépésként tegyünk egy kisebb merőkanálnyi tésztát a sütőbe, és süssük készre a gofrikat
- Végül készítsünk hozzá áfonyás szószt, majd tálaljuk friss áfonyával és egy kis görög joghurttal, esetleg eperrel
Ennyi az egész, már kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá