Egy igazi megunhatatlan klasszikus, amit akár vegánként is el lehet készíteni, ha a vajat helyetesítjük. Az biztos, hogy ennek a desszertnek senki nem tud ellenállni majd.
Hozzávalók
A sütihez
A tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A lenmagot áztassuk be 6 evőkanálnyi hideg vízbe és hagyjuk állni, hogy a mag megszívja magát.
- Vízgőz felett vagy a mikróban olvasszuk fel a vajat és a csokoládét majd keverjük el alaposan.
- Egy másik edényben dolgozzuk el a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
- A cukrot keverjük el az olvasztott csokiban majd adjuk hozzá a lenmagos keveréket, a vaníliát és a mandulatejet is.
- Végul dolgozzuk össze a csokis masszát a száraz alapanyagokkal és egy sütőpapírral bélelt tepsibe merjük át.
- Süssük készre a browniet 25-30 perc alatt 180 fokon
Csokiönettel és dióval dísztve tálalhatjuk is, jó étvágyat!