Reggelizőpehely ebédre? Igen. Dobd fel a sima rántott csirkét egy roppanós bundával. A gyerekeknek garantáltan a kedvence lesz és most egészségesebben készíthetjük el, sokkal kevesebb olajjal.
A csirkét tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre, hogy könnyebben és gyorsabban átsüljön a sütőben.
A kukoricapelyhet rakjuk egy kis zacskóba és a tenyerünk segítségével törjük apró darabokra, majd rakjuk át egy mélytányérba a panírozáshoz.
Egy másik mélytányérba egy tojást verjünk fel a harmadik tányérban pedig öntsünk lisztet és keverjünk el benne egy kis kanál piros paprikát és fokhagyma port, hogy ízesebb legyen a panír.
Először forgassuk meg a csirkemellet a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a kukoricapehely morzsában.
Helyezzük a szelteket egy sütőpapírral bélelt tepsiben, amit előtte kicsit megkennünk olajjal, hogy a csirke jobban piruljon és roppanósabbra süljön.
Körülbelül 30-40 perc alatt a csirkét készre sütjük és az általunk választott körettel tálaljuk.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.