Egy újabb fánk recept a farsangi szezonra. Ha már meguntad a hagyományos kör alakú fánk recepteket, megmutatjuk miként tudod elkészíteni még a kedvencedet.
Készítsd el velünk ezt a nem mindennapi süteményt egyszerűen, egészségesebben és elvezd a ropógos tésztát az általad választott gyümölcsös lekvárral.
Morzsoljuk el a vajat a lisztben, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és gyúrjuk össze a tésztát.
Ha már egy összeálló tésztát kaptunk, akkor tegyük bele a golyót egy tálba, fedjük le és pihentessük kb. 30 percig.
Lisztes felületen, nyújtsuk ki a tésztát egészen vékonyra és a csöröge vágóval először húzzunk a téglalap alakú tésztán, átlósan vonalakat kb. 8 cm-re egymástól, majd húzzunk vonalakat vízszintesen ugyanúgy 8 cm-re egymástól. Így kapunk rombusz alakú formákat.
A rombuszok belsejébe, vágjunk egy kis egyenes nyílást, amin a rombusz egyik sarkát húzzuk keresztbe. Így megkapjuk a szép csöröge fánk alakját.
Melegítsünk elő ét- vagy kókuszolajat és kis hőmérsékleten süssük, amíg el nem kezd pirulni. Ha már mindkét oldala megpirult, akkor vegyük ki papírtörlőre lecsöpögtetni.
Tálaljuk a fánkokat kis eritritből készült porcukorral és bármilyen kedvünkre való gyümölcslekvárral.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.