Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g cukor
- 200 g vaj
- 100 ml langyos tej
- 2 db tojás
- 15 g élesztő
- 1 teáskanál só
- 300 g darált dió
- 500 g baracklekvár (lehettöbb is, kevesebb is, ízléstől függően)
- 15-20 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
- A langyos tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni.
- A lisztben keverjük el a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a sót, a tojásokat és végül az élesztős tejet.
- Alaposan keverjük el, amíg egy puha tészta nem lesz belőle(hatúl keménynek tűnik a tészta, akkor adjuk hozzá egy kis langyos tejet).
- Válasszuk 3 felé és hagyjuk pihenni 10-15 percet.
- Gyúrjuk ki a tésztát téglalap alakúra(igazítsuka tepsi méretéhez a nagyságát a tésztának).
- Helyezzük az első réteg tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe és kenjük meg a fél adag baracklekvárral, majd szórjuk meg a darált dió felével.
- Kicsit szurkáljuk meg villával és ismételjük meg ezt a folyamatot még egyszer.
- Helyezzük fel az utolsó(harmadik)réteg tésztát is, szurkáljuk meg és hagyjuk az egészet pihenni 40 percig.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük készre a sütit 40 perc alatt.
- Ha már teljesen kihűlt a tészta, a vajjal megolvasztott étcsokololádét kenjük a tetejére és várjuk meg amíg megszilárdul.
Ez után a tészta már szeletelhető is, jó étvágyat hozzá