Pucoljuk meg a krumplit, és kockázzuk fel kisebb darabokra. Tegyük fel egy edénybe főni, sós vízben ellepve.
Ha a krumpli megpuhult, szűrjük le és meg, amíg meleg, törjük össze.
Adjuk a krumplihoz a sót, borsot, a sütőporral elkevert lisztet, a vajat és a tojásokat. Gyúrjuk jól össze az egész tésztát és hagyjuk egy órán át pihenni.
Lisztes felületen gyúrjuk ki a tésztát és szaggassunk belőle 2cm vastagságú és tetszőleges átmérőjű köröket.
Helyezzük a pogácsákat sütőpapírra, kenjük meg a tetejüket tojással és szórjuk meg őket sajttal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kb. fél óra alatt süssük készre a pogácsákat.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.