Egy tökéletes édesség a nap megkezdéséhez a sárgarépás muffin, amiben minden jó benne van. Ha egy különlegesebb alkalomra szeretnénk desszerté varázsolni őket, akkor készítsünk el hozzá egy krémsajtos krémet és dísszitsük vele a muffinok tetejét, meglátjátok, igazán tökéletes lesz a végeredmény.
Hozzávalók
Muffinhoz:
Az opcionális krémhez:
Elkészítés:
- Először is reszeljük le a sárgarépát, hogy majd kéznél legyen a tészta összeállításánál.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, felső-alsó sütésen.
- Egy tálban, habverővel, keverjük össze a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg habos nem lesz.
- Adjuk hozzá a tojásokat egyesével és keverjük el alaposan.
- Majd adjuk hozzá a sárgarépát, olajat, reszelt narancshéjat és az apróra vágott áfonyát.
- Ha jól elkevertük a hozzávalókat, adjuk a tálhoz a zablisztet, sót, sütőport és a fahéjat.
- Dolgozzuk el a tésztát és tegyük kivajazott muffin formába(vagyhasználhatunk papír formákat is).
- Süssük készre a muffinokat 30 perc alatt, 180 fokon.
Az opcionális krémet nem csak a muffinok tetején, hanem mázként, a muffinokat körkösen beburkolva is használhatjuk. A krémhez keverjük össze a porcukor állagú eritritolt, a vajat és a krémsajtot. Díszítsük a krémmel a muffinokat és tegyünk őket egy keveset hűlni a hűtőbe, hogy a krém kicsit megdermedjen, majd tálaljuk őket.
Jó étvágyat ;)