A változatosság kedvéért ezúttal egy reform sütit ajánlok a figyelmetekbe, próbáljátok csak ki, nem fogtok csalódni! Süssétek meg ezt az isteni csokis süteményt, amely ezúttal mandulalisztből készül! Ráadásként szezonális gyümölcsökkel díszíthetitek amitől még finomabbá válik a végeredmény és méltán lesz a süti a család új kedvence!
A süti tetejére:
Elkészítés:
- Először is melegítsük elő a sütőt 180 C° fokra
- Majd keverjük össze a mandulalisztet, a kakaóport, a sütőport, és a sót egy kis edénybe, és tegyük félre
- Egy másik edénybe szintén keverjük össze robotgéppel a tojásokat a mézzel, a vaníliával, és a tejjel. Fontos, hogy jó alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat
- Ha szépen összeálltak az alapanyagok, akkor öntsük össze a két edény tartalmát és dolgozzuk össze őket, ag egy homogén masszát nem kapunk. Ha keverés közben kicsit sűrűnek találjuk a tésztát, akkor egy kis növényi tejjel tudjuk lazítani az állagát. FIgyeljünk rá, hogy a mandulaliszt sok vizet szív magába, így ha nem szeretnénk, hogy nagyon kiszáradjon a süti sütés közben, akkor jobb ha látszólag több folyadékod adunk a tésztához, mint anennyi elsőre megfelelőnek tűnne
- Ha elkészültünk a tésztánkkal, akkor merjük ki egy sütőformába, és tegyük a sütőbe sülni 35 percre. Szúró próbával tesztelhetjük, hogy elkészült-e a süti
- A sütést követően pihentessük a tésztát, amíg teljesen ki nem hűl, majd készítsük el a tetejére szánt krémet
- Ehhez először keverjük össze a 200 ml tejszínt egy kevés mézzel, és verjük kemény habbá
- Az elkészült tejszínhabot kenjük a kihűlt tésztára, majd ízlés szerint szórjuk meg a friss áfonyával és a szeletelt mandulával
Kész is, kicsit visszatehetjük a hűtőbe, hogy a hab szépen átdermedjen, aztán jöhetnek is a rajongók! Jó étvágyat hozzá