Ez egy olyan recept, amit igazán KÖNNYŰ megcsinálni és maga a tészta is hab-KÖNNYŰ. Én most szederrel készítettem, de behelyettesíthető más gyümölccsel is. Ami nálam még érdekesség, hogy kipróbáltam bambuszrozsliszttel is. Így egyrészt gluténmentessé tehetjük a sütinket, másrészt pedig növelhetjük az élelmi rosttartalmát is, ami élettani szempontból fontos! Csak arra kell figyelnetek, hogy ettől kissé foszlósabb lesz a tészta, így én ezt a fajta alapanyagot inkább fele-fele arányban ajánlom.
Próbáld ki Te is, ha egy könnyű nyári desszertre vágysz ;)
- 7 dkg bambuszrozsliszt és 7 dkg liszt (vagy 15 dkg liszt)
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 13 dkg eritrit
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1,5 dl joghurt
- szeder (gyümölcs)
- Fontos: ha bambuszrozsliszttel csinálod, akkor adj hozzá 1-2 evőkanál vizet is!
Elkészítés:
-
Első lépésként melegítsd elő a sütőt, majd a piteformát kend ki vékonyan margarinnal és szórd meg liszttel, hogy ne ragadjon majd bele a kész süti
- Következő lépésként melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra
-
Utána keverd ki a puha margarint és az eritritet, majd add hozzá hozzá a tojásokat és a joghurtot
-
Ha kikeverted őket, akkor forgasd bele a lisztet és a sütőport plusz a csipet sót is a keverékbe és keverd öket addig, még szép csomómentes tészta lesz az eredmény
-
Ezt követően öntsd az előkészített piteformába a kapott tésztát, majd simítgasd el egyenletes vastagságúra. Ha megvagy, akkor jöhet a díszítés a szederrel, amit finoman de kicsit nyomkodj bele
-
Végül tedd az előmelegített sütőbe a formát, és nagyjából ~30-35 perc alatt süsd készre. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült vagy még nem.
Kész is vagyunk, jó étvágyat hozzá