Könnyed és gyümölcsös, nyári sütemény. Ha te is valami ilyesmire vágysz, ne habozz, készítsd el ezt a finomságot. Használd ezt az igazán finom szezonális gyümölcsöt az friss és zamatos ízért. Ha még eddig nem győztelek volna meg arról, hogy ezt a receptet neked is el "kell" készítened, akkor a recept egyszerűsége majd egész biztosan megfog ;)
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
- Keverjük össze az összes alapanyagot egy közepes edényben az alap tésztához. Addig gyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll, majd formáljunk belőle egy golyót.
- Tegyük a tésztát a hűtőbe pihenni egy órára, hogy megszilárduljon és könnyebben gyúrható, alakítható legyen.
- Ha letelt a pihentetési idő, vegyük elő a tésztát és gyúrjuk ki a tepsinkhez megfelelő méretre. Nem kell, hogy a tészta túl vastag legyen, viszont fontos, hogy próbáljuk egyenletes vastagságúra gyúrni. Vajazzuk ki a tepsit, és helyezzük bele a tésztát.
- Süssük a tésztát 10 percig 180 fokon.
- Amíg, sül a tészta, készítsük el a tölteléket. Keverjük össze az összes összetevőt, a lekvár kivételével, és kész is.
- Vegyük ki a tésztát a sütőből és tegyük rá a túrós krémet. A túró tetejére pedig egyenletes rétegben öntsük rá a lekvárt.
- Tegyük be a sütőbe megint a tepsit 20 percre, és süssük készre a sütit.
Kész is van, jó étvágyat hozzá