Egy könnyed tavaszi sütemény, amit egy óra alatt el tudsz készíteni! Próbáld ki te is ezt a málnás-vaníliás, vegán finomságot és készítsd el bármilyen alkalomra. Nem csak istenien finom, de kinézetre is igazán guszta!
Hozzávalók
A sütihez
A mázhoz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót és a sütőport, majd tegyük félre.
- Egy másik tálban keverjük össze alaposan a a szójajoghurtot, tejet, a cukrot, a vaníliát és az olajat.
- Dolgozzuk össze a két tál tartalmát és csak épp, hogy keverjük el. A málnát forgassuk bele a keményítőbe és keverjük el a tésztában, úgy hogy a gyümölcs en törjön össze.
- Egy kiolajozott formába tegyük a tésztát majd helyezzük a sütőbe sülni 45 percre, 180 fokon. Akkor tudjuk hogy jól átsült a tészta, ha a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
- Amíg hűl a tészta, könnyen készítsük el a mázat hozzá. Keverjük össze a porcukrot, a tejet és a citromlevet és öntsük a már kihűlt süteményre.
Ha szeretnénk díszítsük még pár darab málnával a tejét és várjuk meg, amíg a máz megdermed. Majd szeletelhetjük is.
Jó étvágyat hozzá ;)