Mérjük ki egy tálba a lisztet és adjuk hozzá az összes hozzávalót.
Egy botmixer vagy kenyérdagasztó segítségével keverjük el, amíg össze nem áll.
Gyúrjuk a tésztát 7-10 percig, és ne ijedjünk meg ha túl ragacsosnak érződik.
Egy kicsit kiolajozott tálba tegyük bele a golyóvá gyúrt tésztát és hagyjuk szobahőmérsékleten kelni egy órát.
Egy óra elteltével vegyük elő a tésztát és gyúrjuk át párszor majd formázunk belőle tetszőleges alakú kenyeret. Én egy téglalap alakú formában sütöttem, így annak megfelelően alakítottam.
Helyezzük bele a formába és hagyjuk újból kelni 60-90 percet.
A kelesztési idő végének közeledtével, melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Opcionálisan, itt egy tojásfehérjével meg lehet kenni a tetejét és leszórni zabpehellyel, így mutatósabb lesz a külseje.
Helyezzük a tésztát a sütőbe és süssük készre 30-40 perc alatt. Ha a teteje túl hamar barnulna, fedjük le alufólia.
Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni és már szeletelhetjük is.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.